dilluns, 24 d’octubre del 2011

Llibre ''Video y educación''


Avui a classe hem parlat sobre el llibre ''Video y educación''. Parla sobre les noves tecnologies en l'educació. Aquí us deixo un resum de les idees bàsiques:
-Les invencions tecnològiques provoquen canvis socials.
-El www es va crear al 1889.
-L'home té por al canvi, com que l'educació és canvi i tenim por, no millorarà.
-Segons un estudi, el 80% de la informació que arriba als nens entre 12 i 15 anys ve donada a través dels medis de comunicació. El 44% preferiria afectivament al televisor que al seu pare/mare. Hi ha una dependència afectiva vers les noves tecnologies.
-Aquesta dependència afectiva es crea perquè els nens clau (aquells que des dels 10 anys entren i surten de casa seva sols) busquen companyia en les noves tecnologies.
-Tenim 2 hemisferis i cadascú controla coses diferents: L'hemisferi esquerre controla la part dreta del cos i té una major sensibilitat per les coses visuals. Controla àrees específiques com la lectura, l'escriptura, el càlcul, la lògica, la classificació, entre d'altres. És un hemisferi analític.
http://www.flickr.com/photos/38256002@N06/3633735791/
L'hemisferi dret controla la part esquerre del cos i té una major sensibilitat per les coses acústiques. Controla àrees específiques com el reconeixement immediat dels rostres, distincions dels records de les formes, discriminació d'acords musicals, entre d'altres.
-Llegir un text és fer un doble anàlisi: gramatical i lògic. (S'utilitza l'hemisferi esquerre) Pots afegir emocions però només quan ja saps el significat, quan ja tens clara la idea.
-Contemplar una fotogradia és fer una operació sintètica, global: despertar sentiments, actuen tots els sentits. (S'utilitza l'hemisferi dret) 
-L'aparició de les noves tecnologies ha canviat la manera de percebre el món, les nostres estructures mentals i per tant, nosaltres hem canviat. Quan canvia l'entorn creiem que no canviem però en realitat sí. Tots els alumnes que tinguem seran diferents a nosaltres pels canvis que haurà viscut el món.
-El llenguatge audiovisual es comunica a través de les emocions.No té res a veure amb el medi que utilitzes. És el que dóna prioritat a l'hemisferi dret. 

Per tant, podem dir:
-El nou home està més a l'hemisferi dret. El nou home comprèn sentint.
-A l'escola aprenem amb l'esquerre però la societat funciona amb el dret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada