dimecres, 19 d’octubre del 2011

Les presentacions

A classe hem fet vàries lectures sobre el tema de les presentacions i he fet un resum sobre les conclusions què he tret.

Les presentacions són un conjunt de diapositives. Les diapositives són l'eix central dels programes de creació de presentacions, en elles i col·loquem lliurement els objectes com ara textos, vídeos, imatges... El format de les presentacions depèn molt de la finalitat que tenen, per explemple explicar un temari, fer un treball, estudiar...El text que hi hagi ha de ser el necessari segins cada finalitat, ni molt text ni poc.

En una presentació podem trobar 3 efectes diferents:
-Transcicions: Efecte visual/sonor que establim entre diapositives.
-Animacions: Efecte visual/sonor que apliquem als objectes amb un ordre d'entrada i sortida.
-Accions: Instruccions que executem sobre un objecte.

http://www.flickr.com/photos/bru/69095307/
Estan tenint molta importància en el món de l'educació ja que serveixen per transmetre continguts utilitzant les noves tecnologies. Existeixen molts programes per crear presentacions com el power point, l'impress, el google docs, entre d'altres. Les presentacions en Power Point tenen l'extensió pptx o ppsx, en Impress són arxius odp i en Google docs són arxius amb un propi format que s'emmagatzema al servidor.

La majoria de professors utilitzava, i alguns encara utilitzen, les presentacions per llegir-les únicament i, per tant, no eren usades correctament i menys amb finalitats educatives. Era un discurs transmissiu i seqüencial entre el professors i els seus alumnes. Es podria dir que era un ús més tradicional.

Actualment el que s'està intentant arribar és l'ús de les presentacions per cercar i provocar la interacció entre alumne-professor, és a dir, un aprenentatge cooperatiu on apareguin reflexions per part dels alumnes, eexpressió de les emocions, entre d'altres. Es podria dir que s'intenta fer un ús més creatiu.

És difícil arribar a crear una correcta presentació, s'ha de seguir un camí d'aprenentatge sobre l'ús de les noves tecnologies per poder arribar a ficar enllaços, sons...dintre de les presentacions.

Coses a tenir en compte per a una presentació:
-El fons negre i la lletra blanca crea una trascendència innecessària, el fons és massa seriós i les lletres tendeixen a ajuntar-se.
-Una diapositiva negra al principi crea intriga perquè no desvetlla el que passarà.
-S'ha d'evitar posar les animacions automàtiques quan vols parlar perquè és difícil seguir un ritme de parla.
-Els videos motivadors serveixen per fer que la gent es posicioni en una actitud.
-En un classe s'ha d'evitar els textos en les presentacions per no desvetllar el que s'explicarà, per fer intriga i per evitar el discurs doble (un llegeix en veu alta i els altres llegeixen en veu baixa i van més de pressa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada